Contacto

Logo Fundación Vicente Ferrer

header

Comparte

A l'Institut Moisès Broggi gaudim de dos tallers per entendre i treballar la Igualtat de Gènere

19/06/2019

manabadi

Escuela
Institut Moisès Broggi
Contenido

Aquest any la Fundació Vicente Ferrer ens ha fet dos visites molt enriquidores a l’Institut Moisès Broggi.

Per una part, a 3r d’ESO hem tingut el plaer de realitzar el taller Què seré de Gran amb la Laura, de la Unitat de Sensibilització. Amb ella hem observat les diferències existents entre una nena de l’Índia i una de Barcelona, a l´hora de formar-se i de treballar del que vol. I, a continuació, hem analitzat les oportunitats que tenen les nenes i els nens a la nostra ciutat, i si hi existeix alguna desigualtat de gènere encara. Aquest taller ens ha fet estar molt atents i atentes perquè ens interessava molt. Hem fet moltes preguntes sobre la cultura i les tradicions de l’Índia rural.

D’altra banda, i aquesta vegada amb 4t d’ESO, hem realitzat el taller Qui fa Què, on hem analitzat el repartiment de les tasques de la llar entre la població catalana i la de l’Índia, per després debatre sobre la sobrecàrrega mental que comporta el treball reproductiu, del que sempre s’ha responsabilitzat les dones. Durant el transcurs del taller, hem buscat l’arrel del problema, hem parlat de la situació actual posant exemples propis i, finalment, hem intentat trobar solucions.
 

En un futur, esperem poder gaudir de més tallers de la Unitat de Sensibilització de la Fundació per arribar a eradicar els estereotips i les desigualtats de gènere, que es fan més paleses a les zones rurals de l’Índia.